Jevne boligpriser for borettslag i juli

- PENGER.no

Prisene på borettslagsleiligheter holdt seg stabile i juni. Prisene for Obos-boliger sank 0,4 prosent fra juli til juni, mens borettslagsleiligheter solgt gjennom Garanti eiendomsmegling gikk opp 0,7 prosent for samme periode.

Les også: Slik får du lån raskere

–  Det har vært god aktivitet i markedet i en vanligvis stille måned. Prisene så langt i år har steget med fem prosent, noe som er en sterkere utvikling enn mange spådde ved inngangen til året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Stein Drogseth i Garanti eiendomsmegling. (Foto: Garanti)
Stein Drogseth i Garanti eiendomsmegling. (Foto: Garanti)

Det samme synet har Obos:

– Til tross for de varme ukene vi har hatt nå, har prisene holdt seg nokså stabile gjennom sommeren. Salget har også vært godt, med 440 boliger solgt. Det er 46 flere enn i juli fjor, sier kommunikasjonsdirektør i OBOS, Åge Pettersen.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 7,8 prosent.

Boligprisstatistikken for hele landet kommer senere i uken. Penger.no bringer resultatene.

Færre bud og budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I juli 2014 er det i snitt 4,6 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,5 bud fra juni 2014, og en oppgang på 0,6 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 1,9 i juli 2014. Dette er en nedgang på 0,2 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

– Nedgangen i antall bud og budgivere har sammenheng med lavere temperatur i markedet, som er normalt i feriemåneden juli, sier Drogseth.

Les også: Slik bytter du bank

Slik får du beste boliglån

Legg inn renten din i kalkulatoren under, legg inn boligverdi og lånesum og se hva du kan få låne. Deretter kan du trykke på knappen og gå rett til tjenesten for å sende søknad om å bytte lån. Enklere blir det ikke!